Header Image 0
  • Eerlijk
  • Vertrouwd
  • Transparant
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

5 Tips: Veilig op weg in de winter

Sneeuw, vorst, regen in deze tijd van het jaar zien we het steeds weer terugkomen. Rijden tijdens winterse omstandigheden kan prima, maar in het kader van je eigen veiligheid en die van anderen is het altijd belangrijk om extra goed op te letten. In deze blog geven wij jou 5 tips om veilig op weg te gaan tijdens winterse omstandigheden.

1. Winterbanden of all season banden

Rijden met winterbanden of all season banden wordt niet voor niets aanbevolen. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius komt heb je met zomerbanden minder grip. Daarnaast heeft een winterband of all season band een grover profiel. Hierdoor kan de band meer water afvoeren waardoor je remweg bij natte omstandigheden aanzienlijk wordt verminderd.
 

2. Vul je koel- en ruitenwisservloeistof aan met antivries

De naam zegt het al; antivries voorkomt dat de vloeistoffen in het koelsysteem en de ruitensproeier bevriezen. Daarnaast is het op pijl hebben van de ruitensproeier in de winter minstens zo belangrijk. Door het vieze weer en het strooizout op de weg wordt je voorruit sneller vies. De mogelijkheid om deze schoon te sproeien is dan wel zo veilig
 

3. Verklein de kans op accuproblemen

Een lege accu is natuurlijk nooit helemaal te voorkomen, maar wel de meest voorkomende vorm van pech in de winter. Bij lagere temperaturen en vooral bij vorst neemt de capaciteit van de accu af. Om te voorkomen dat de auto is start is het belangrijk om regelmatig langere afstanden te rijden. De accu krijgt dan de kans om zich bij te laden. Op die manier verklein je de kans op startproblemen aanzienlijk.
 

4. Pas je rijstijl aan!

Misschien wel de belangrijkste tip is het aanpassen van je rijstijl. Houd afstand en matig je snelheid. Geef gedoseerd gas en verleng je remweg. Zeker wanneer je merkt dat het glad is op de weg. Bij sneeuw of ijzel kan de remafstand namelijk tot wel 4x langer zijn. Probeer ook verder vooruit te kijken zodat je goed kunt anticiperen op wat andere weggebruikers doen.
 

5. Zorg voor een goed onderhouden auto

Het goed onderhouden van je auto is het hele jaar door belangrijk. In de winter heeft je auto het zwaarder te voorduren. Het duurt langer voordat de motor op temperatuur is, we zetten de kachel op maximaal en vaak ook nog even snel de airco aan om de ramen te ontwasemen. Daarom is het in de winter extra belangrijk om zeker te zijn van een technisch goed onderhouden auto.
 

Graag zeker van een auto die winter klaar is?

Wil je graag zeker zijn van een auto die helemaal klaar is voor de winter? Maak dan een afspraak voor een wintercheck. Tijdens een wintercheck lopen onze technische mensen uw auto voor u na en controleren alle belangrijke zaken. Zo weet u zeker dat u veilig op pad kunt en niet voor verrassingen komt te staan.

Content Image 67
Form Image

Neem contact op

Wil je graag een wintercheck laten uitvoeren?

Morgen Internet - Zorgeloos website