Header Image 0
  • Eerlijk
  • Vertrouwd
  • Transparant
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Content Image 1

Carbon cleaning

Last van vermogensverlies, motorstoringen of een verhoogd brandstofverbruik? Motoren met een directie inspuiting kunnen last hebben van koolafzetting in de inlaatkanalen. Hiervoor is Walnut Blasting of Hyrdogen Carbon Cleaning een goede, voordelige en snelle oplossing.

Hoe gaan wij te werk?

Vermogensverlies, motorstoringen of een verhoogd brandstofverbruik zijn symptomen die kunnen duiden of vervuilde inlaatkanalen. Door het tanken van E10 brandstof ontstaat op de lange termijn vervuiling in de motor. Vooral benzinemotoren met een directie inspuiting kunnen last hebben van koolafzetting in de inlaatkanalen. Denk bijvoorbeeld aan de THP-motoren van Peugeot/Citroën of de TSI motoren van Volkswagen Groep. Ook bij dieselmotoren zien wij regelmatig vervuiling in de motor.

Deze vervuiling/afzetting zorgt voor een vernauwing van de inlaatkanalen, waardoor de luchttoevoer naar de motor beperkt wordt. Dit heeft een verminderd motorvermogen tot gevolg en kan diverse storingen veroorzaken omdat er geen sprake meer is van een optimale verbranding.

Middels Walnut Blasting of Hydrogen Carbon Cleaning kunnen we bij Autoservice Wagemans de inlaatkanalen reinigen. Bij Walnut Blasting worden de inlaatkanalen gestraald met walnoot granulaat. Zo wordt het geheel gereinigd zonder verdere schade aan de inlaatkanalen en -kleppen. Bij Hydrogen Carbon Cleaning wordt er langdurig waterstof ingespoten via de luchtinlaat bij draaiende motor. Hierdoor wordt bij verbranding een chemisch proces in gang gezet die de koolaanslag in de motor zal verwijderen.

Het advies is om deze carbon cleaning/reiniging preventief te laten uitvoeren tussen de 60.000 – 90.000 km. Zo blijft uw motor optimaal presteren en bespaart u de nodige brandstof. Deze behandeling is normaal gesproken uit te voeren op één werkdag en te combineren met een onderhoudsbeurt.

 

Waarom kiest u voor Autoservice Wagemans?

 
Gallery Image 0
Eerlijk
Gallery Image 1
Vertrouwd
Gallery Image 2
Transparant
Content Image 2
Form Image

Neem contact op

Werkplaatsafspraak plannen?

Morgen Internet - Zorgeloos website